Veelgestelde vragen

 

Heb je een vraag? Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag naar klantenservice@knijter.nl.

§1. Shoppen

1.1 Hoe werkt het?

Knijter is een verkoopplatform voor leuke en bijzondere producten uit leuke en bijzondere winkels en webwinkels. Bij Knijter kun je je laten inspireren door onze steeds wisselende selecties, samengesteld uit ons aanbod van duizenden producten. Bij elk product vind je naast een uitgebreide productbeschrijving ook informatie over de aanbiedende winkel of webshop, reviews van andere kopers en informatie over verzending en levering. En alles wat je wilt kopen gaat in 1 winkelmandje, je hoeft dus maar 1 keer af te rekenen!

1.2 Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

Al onze prijzen zijn inclusief BTW en inclusief verzendkosten. Je betaalt dus de prijs waarvoor je het product op de website ziet staan, verder niets. (behalve als je kiest voor achteraf betalen, zie ook §3.2 en §3.6)

1.3 Waar kan ik informatie over de producten vinden?

Op de productpagina's vind je alle informatie die je nodig hebt: prijs, beschikbare kleuren en maten, waar het product gemaakt is, door welke webshop het wordt aangeboden en nog veel meer. Selecteer eerst het product waarover je meer wilt weten en kijk dan onder diverse tabs: 'productinfo', 'aangeboden door', 'verzending' en 'reviews'.

1.4 Waar kan ik informatie vinden over de winkel die het product aanbiedt?

Op de productpagina's vind je alle informatie die je nodig hebt, ook door welke winkel of webshop het wordt aangeboden. Selecteer eerst het product waarover je meer wilt weten en klik dan op de tab “aangeboden door”. Hier vind je meer informatie over de winkel of webshop die het product aanbiedt. Andere info vind je onder de tabs: “productinfo”, “verzending” en “reviews”.

§2. Mijn account

2.1 Heb ik een eigen account nodig om te shoppen bij Knijter?

Je hoeft geen account te hebben of aan te maken om te shoppen bij Knijter, maar als je een aankoop wilt retourneren dan moet je wel eerst een account aanmaken (zie ook §4).

2.2 Hoe maak ik een account aan?

Een account aanmaken bij Knijter is gratis en zonder enige verplichting. Je kunt op elk moment een account aanmaken. Dit gaat het gemakkelijkst tijdens het bestellen, door de optie 'Maak een account aan' te selecteren. Wil je al eerder een account aanmaken, klik dan rechtsboven in het scherm op 'account'. Je komt dan op de inlogpagina, waar je aan de linkerkant de button 'account aanmaken' aanklikt. In het volgende scherm vul je de gevraagde gegevens in, daarna klik je rechtsonder op de button 'verstuur'.
Zodra je account is aangemaakt krijg je van ons een mail met je inloggegevens. Ga vervolgens naar onze website, klik rechtsboven op 'account' en log aan de rechterkant van de inlogpagina in op je eigen account.

2.3 Welke voordelen heeft het hebben van een eigen account nog meer?

Met je eigen account kun je verlanglijstjes aanmaken en je bestellingen bijhouden. Ook kun je bestellingen (als ze met pakketpost worden verstuurd) volgen met behulp van 'track & trace'. Met je eigen account reken je snel en gemakkelijk je bestellingen af aan de kassa, zonder dat je opnieuw je gegevens hoeft in te vullen. Handig!

2.4 Hoe zeg ik mijn account op?

Wil je je account opzeggen? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@knijter.nl. Knijter verwijdert daarna jouw account en je gegevens uit het systeem.

2.5 Hoe kan ik een wishlist aanmaken?

Zodra je een account hebt aangemaakt heb je ook de mogelijkheid om producten op je wishlist te zetten. Dat gaat heel gemakkelijk: selecteer een product en klik op de bewaar-button met het hartje. Je krijgt dan een melding dat het betreffende product is toegevoegd aan je wishlist. Rechts bovenaan de pagina kun je op elk moment zien hoeveel producten je op je wishlist hebt staan. Door erop te klikken open je je wishlist, zodat je kunt zien wat je er allemaal op hebt staan en eventueel items kunt verwijderen.

2.6 Hoe kan ik een item delen met mijn vriend(inn)en?

Producten die je hebt toegevoegd aan je wishlist kun je delen met anderen door op de button 'delen' te klikken en de gegevens in te vullen op het volgende scherm.

§3. Bestellen & betalen 

3.1 Wat moet ik doen als ik wil afrekenen?

Als je klaar bent met shoppen en je wilt afrekenen, klik dan op 'shopping bag' rechtsbovenaan de pagina. Je shopping bag wordt geopend in een nieuw scherm. Je kunt nu eventueel nog dingen veranderen. Als je tevreden bent over de inhoud van je shopping bag klik je op ‘naar de kassa’. Vul hier eventueel nog ontbrekende gegevens in en selecteer je betaalwijze. Vul indien nodig aanvullende gegevens in, controleer alles nog een keer en plaats dan een vinkje dat je akkoord gaat met je bestelling, je invoergegevens en onze algemene voorwaarden. Druk op ‘betalen’ en volg de verdere aanwijzingen. 

3.2 Op welke manieren kan ik betalen?

Bij Knijter kun je direct afrekenen met iDeal (in Nederland), Bancontact/Mister Cash (in België) en Paypal. Je kunt ook betalen door het aankoopbedrag over te maken op onze rekening, je bestelling wordt dan in behandeling genomen zodra we het bedrag hebben ontvangen. Tenslotte kun je kiezen voor Achteraf Betalen, je krijgt dan enkele dagen na je aankoop een factuur van ons. Voor achteraf betalen betaal je €0,99 extra.

3.3 Moet ik verzendkosten betalen?

Al onze productprijzen zijn inclusief verzendkosten voor Nederland en België, je betaalt in deze twee landen dus geen aparte verzendkosten.

3.4 Kan ik ook in het buitenland bestellen, dus buiten Nederland en België?

Bestellen kan altijd, maar we bezorgen voorlopig alleen in Nederland en België dus je moet een bezorgadres in één van deze twee landen opgeven.

3.5 Ik wil graag betalen met iDeal of Bancontact/MisterCash, hoe werkt dat?

Online betalen doe je veilig met iDeal (in Nederland) of Bancontact/MisterCash (in Belgie). Selecteer deze betaalmethode, vink aan dat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden en klik op de betaal-button. Je wordt dan vanaf onze kassa doorgeleid naar de beveiligde betaalomgeving van iDeal of Bancontact/MisterCash. Hier volg je de betaalinstructies van je bank. Nadat je betaling succesvol is verwerkt kom je weer  automatisch terug bij Knijter. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail dat wij je bestelling hebben ontvangen en verwerkt. Je hoeft nu verder niets meer te doen.

3.6 Ik wil graag achteraf betalen, hoe werkt dat?

Bij Knijter kun je achteraf betalen met ‘Achteraf Betalen’ van Focum. Als je hiervoor kiest ontvang je enkele dagen nadat je hebt besteld een factuur en heb je 14 dagen de tijd om te betalen. De factuur ontvang je per e-mail. Door voor deze betaalmethode te kiezen ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Achteraf Betalen.

De betaaltermijn is onafhankelijk van de retourtermijn van 14 dagen. Ook na het voldoen van de factuur blijf je het recht houden om je bestelling te retourneren, mits je dat binnen 14 dagen na ontvangst doet. Na ontvangst en acceptatie van je retourzending wordt het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op het rekeningnummer waarmee je de bestelling betaald hebt. Bij het retourneren van de gehele bestelling wordt de overeenkomst met Achteraf Betalen automatisch ontbonden. Retourneer je een deel van je bestelling, dan ontvang je een nieuwe, gewijzigde factuur.

NB: vul je gegevens naar waarheid en zo compleet mogelijk in. Op basis van je gegevens vindt een kredietcheck plaats, om te beoordelen of je in aanmerking komt om te betalen met Achteraf Betalen. Lukt het de eerste keer niet, controleer dan nog een keer goed je gegevens en probeer het gewoon nog eens. Wordt je onverhoopt toch geweigerd door Achteraf Betalen, kies dan voor een andere betaalmethode. 

3.7 Ik wil het aankoopbedrag graag overmaken, hoe werkt dat?

Lees eerst 3.1 “wat moet ik doen als ik wil afrekenen?”. Bij de kassa selecteer je de betaalwijze “Overmaken”. Zodra je je bestelling definitief hebt geplaatst ontvang je van ons een e-mail met je besteloverzicht. Daarin staat ook onze betaalinstructie met ons rekeningnummer. Zodra we je betaling hebben ontvangen nemen we je bestelling in behandeling.

§4. Bezorging en retouren

4.1 Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Dat hangt af van je bestelling. Sommige producten worden al de volgende dag bezorgd, andere doen er wat langer over. Informatie hierover vindt je op de productpagina’s in onze webshop, onder het tabblad “verzending”, en op de orderbevestiging die je na het plaatsen van je bestelling ontvangt. Mocht een product door omstandigheden een langere levertijd hebben dan ontvang je hierover een bericht van ons.

4.2 Waarom worden mijn aankopen niet allemaal tegelijk bezorgd?

De spullen die je shopt bij Knijter kunnen van verschillende aanbieders komen, daardoor is de kans is groot dat ze op verschillende dagen bij je worden bezorgd. Elke aanbieder is namelijk zelf verantwoordelijk voor de verzending van zijn producten. De levertijden van alle producten vind je op onze website, die van de producten die je bestelt staan ook op je factuur die je direct na het bestellen ontvangt in je mailbox. 

4.3 Hoe werkt de track & trace code en waarom krijg ik die niet altijd?

De track & trace code is een handig hulpmiddel om je bestelling te volgen als deze van de leverancier op weg is naar jou. Track & trace codes worden echter alleen aangemaakt bij pakketpost, niet bij briefpost. Als jouw bestelling met briefpost is verstuurd ontvang je dus geen track & trace code. Als je bestelling verzonden is ontvang je van ons een verzendbevestiging per e-mail. Als er een track & trace code is aangemaakt dan vind je die in de mail. Door op de code te klikken kom je bij de verzendgegevens van je bestelling. Hier kan je zien waar je bestelling zich bevindt en wanneer deze naar verwachting bij je wordt afgeleverd.

4.4 Ik wil (een deel van) mijn bestelling terugsturen, hoe doe ik dat?

Ben je niet tevreden met (een deel van) jouw bestelling? Stuur het dan binnen de wettelijke retourtermijn van 14 dagen na ontvangst terug. Voor een vlotte afhandeling van jouw retourzending vragen we je om de eerst aan te melden via je klantaccount. Kijk voor alle informatie hierover op www.knijter.nl/retourneren. Doe je geen retourmelding, dan duurt het meestal enkele dagen tot een week langer voordat je je geld terug hebt.

§5. Garantie en klachten 

5.1 Tevredenheidsgarantie

Wij vinden het heel belangrijk dat je tevreden bent met je aankoop van Knijter. Voldoet een aankoop niet aan je verwachting, of wil je een andere maat? Je kunt het product met de originele labels binnen 14 dagen ruilen of retourneren, ook als het een afgeprijsd product is. Heb je het product al gebruikt of is het beschadigd? Dan is ruilen of retourneren helaas niet mogelijk. Natuurlijk mag je kleding en schoenen wel passen. Ga voor meer info over retourneren naar www.knijter.nl/retourneren.

5.2 Ik heb een verkeerd product ontvangen, wat moet ik nu doen?

Wij verwerken je bestelling met veel zorg. Toch kan het een keer mis gaan. Heb je een product ontvangen dat je niet hebt besteld? Mail dan naar klantenservice@knijter.nl en wij zorgen ervoor dat je alsnog het juiste product ontvangt. Het verkeerde product kun je gewoon terugsturen, zodra we het hebben ontvangen krijg je de verzendkosten van ons terug.

5.3 Ik heb maar een deel van mijn bestelde producten ontvangen, wat moet ik nu doen?

Door de verschillende aanbieders en verschillende levertijden is de kans groot dat je bestelling niet in 1 keer wordt bezorgd. Het ene product kan een levertijd hebben van 2 dagen, het andere van 5. Dus wacht in elk geval even af of er nog meer komt! Duurt het toch te lang, neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Dit kan je vinden op www.knijter.nl/contacts.

5.4 (Een deel van) mijn bestelling is kapot/beschadigd, wat kan ik doen?

Wanneer een product (gedeeltelijk) beschadigd bij je aankomt, heb je recht op gratis reparatie of vervanging. Je kunt hiervoor binnen 2 maanden na ontvangst van je bestelling contact opnemen met Klantenservice via het contactformulier, of door een mail te sturen naar klantenservice@knijter.nl. De kosten van reparatie of vervanging worden niet aan jou verrekend. Dit houdt dan wel in dat de keuze tussen reparatie en vervanging bij ons ligt.

5.5 Heb ik garantie op een product?

Op de meeste van onze producten krijg je de wettelijke garantie van 2 maanden, gerekend vanaf de dag dat het wordt bezorgd. Alleen producten die bederfelijk zijn (voedsel) of beperkt actueel zijn (kranten, tijdschriften) vallen niet onder de wettelijke garantiebepalingen.

Gaat een product binnen de wettelijke garantietermijn kapot, zonder dat er sprake is van gebruik in strijd met de gebruiksvoorschriften, neem dan contact op met klantenservice via het contactformulier of door het sturen van een e-mail naar klantenservice@knijter.nl. In overleg met Klantenservice kun je het product terugsturen. De verzendkosten worden door ons vergoed.

5.6 Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Heb je een klacht? Over ons, over één van onze producten of onze deelnemende webshops? Kijk op www.knijter.nl/contacts voor info over onze klachtenprocedure.

5.7 Ik ben niet tevreden over de behandeling van mijn klacht, wat kan ik doen?

Niet tevreden met onze reactie? Kijk op www.thuiswinkel.org/klachten-en-advies wat je nog meer kan doen.

To top