Retourneren

 

Mocht een product niet aan je verwachtingen voldoen, dan is het jouw wettelijk vastgelegde recht om het binnen 14 dagen na de dag van ontvangst terug te sturen en je aankoopbedrag terug te ontvangen. Dit geldt ook voor Sale-producten. Alleen de verzendkosten van de retourzending zijn voor jouw rekening.

Een teruggestuurd product wordt altijd geaccepteerd, tenzij:

 1. De originele labels er niet meer aan zitten, en niet op een andere manier is na te gaan dat het product bij ons is gekocht.
 2. Het product ondeugdelijk is verpakt en er hierdoor schade is ontstaan tijdens het retourproces.
 3. Het product duidelijk is gedragen en/of gewassen (NB: het mag natuurlijk wel gepast of geprobeerd worden);
 4. Je zelf hebt geprobeerd een schade of gebrek te herstellen;
 5. Er schade aan het product is ontstaan door het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructie.

Om een product te retourneren heb je een account nodig bij Knijter. Je kunt eenvoudig een account aanmaken via de Homepage van onze website.

 

Zo werkt het als je een account hebt:

 1. In je account ga je naar 'Bestellingen'. In het overzicht van je bestellingen selecteer je in de rechterkolom de optie 'Retour aanvragen'. Volg de instructies op het volgende scherm.
 2. Zie je je bestelling niet staan? Dan heb je je bestelling misschien gedaan toen je nog geen account had, of je hebt besteld zonder in te loggen op je account. Geen nood! Kijk hierboven bij "Zo werkt het als je nog geen account hebt" en volg de instructies bij punt 3 t/m 5.
 3. Na het aanmelden van je retourzending ontvang je van ons een e-mail met je retournummer en het retouradres, dat is het adres waar je je retourzending heen moet sturen.
 4. Verstuur je retourzending zo snel mogelijk, bij voorkeur niet later dan de volgende dag. En denk eraan dat het pakketje voldoende gefrankeerd moet worden.


Zo werkt het als je nog geen account hebt:

 1. Klik hier om een account aan te maken. Nadat je je gegevens hebt ingevuld en je aanvraag hebt verstuurd, ontvang je van ons een e-mail met een bevestigingslink. Belangrijk: gebruik voor je account-aanvraag hetzelfde mail-adres als waarmee je je bestelling hebt gedaan!
 2. Klik op de bevestigingslink om rechtstreeks in te loggen op je account. Ga in je account naar 'Klantenservice'.
 3. Vul bij 'Titel' je bestelnummer in, dat kun je vinden op de pakbon of in de mail die je hebt ontvangen na het afronden van je bestelling.
 4. Typ bij 'Bericht' de volgende regel: "verzoek koppelen bestelnummer aan account".
 5. Druk op 'verstuur'. Zodra je bestelling aan je account is gekoppeld ontvang je van ons een e-mail.
 6. Nadat je de e-mail hebt ontvangen ga je weer naar je account en kies je voor 'Bestellingen'. Je ziet nu de bestelling(en) die aan je account zijn gekoppeld.
 7. Selecteer in de rechterkolom de optie 'Retour aanvragen'. Volg de instructies op het volgende scherm.
 8. Nadat je je retourmelding hebt verstuurd ontvang je van ons een e-mail met je retournummer en het retouradres, dat is het adres waar je je retourzending heen moet sturen.
 9. Verstuur je retourzending zo snel mogelijk, bij voorkeur niet later dan de volgende dag. En denk eraan dat het pakketje voldoende gefrankeerd moet worden.

 

Let op! Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Knijter niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde producten. Vraag daarom altijd om een 3S (tracking)nummer bij het postagentschap (daarmee is het verzendtraject van het pakket te volgen).

Verwerking en terugbetaling van je retourzending

Je retour wordt bij aanmelding én na ontvangst van je pakket, per e-mail bevestigd. Het bedrag van je retour wordt binnen 5 werkdagen teruggestort op je bankrekening.

To top