Metamorfose: van kringloopbankje naar eyecatcher!

Tweedehands spullen een nieuw leven geven, ik houd er van! En eigenlijk vooral als het niet zo heel veel werk is ;-). Voor een Perzisch tapijt is het al voldoende om het heel goed schoon te maken, een kastje staat er al heel anders bij met een flinke laag verf er op, maar dat een bankje opnieuw stofferen best wel een beetje andere koek was.. ja, daar ben ik nu dus ook achter! Doe ik effe op een zaterdagmiddag dacht ik. Niet dus, ben er wel een week zoet mee geweest! Maar goed, het is gelukt en kijk hem daar nou toch shinen in mijn keuken! Voor als jij ook bij de kringloop rondloopt en denkt: leuk bankje, even opnieuw stofferen en klaar, let dan even hierop:

Drie tips voor als je een bankje gaat stofferen

  1. Losse kussens zijn het fijnst: mijn schattige bankje heeft (gelukkig) losse kussens. Daardoor is het op zich best goed gelukt. Ik kon de kussens er af pakken, het hout een lik verf geven en de kussens van een nieuwe hoes voorzien. De oude hoezen kon ik gebruiken als patroon voor de nieuwe. En oja, zie je die knopen?! Ik heb in de stoffenwinkel speciale knopen gekocht om te stofferen en die door het hele kussen heengeprikt.
  2. Check de vulling. Een nieuwe vulling maken is echt heel moeilijk en werken met een vermolmde vulling is zo vies, dat wil je echt niet.
  3. Stofferen is een vak, dus denk er van te voren heel goed over na of je deze klus echt kan klaren! Het is niet voor niks dat er ‘echte’ stoffeerders zijn, het is kennelijk iets dat je echt kan leren!
zo stond ie in de tweedehands winkel!
zo stond ie in de tweedehands winkel!
En zo stond ie bij ons onder de carport om geschilderd te worden
En zo stond ie bij ons onder de carport om geschilderd te worden

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook