Picture Perfect: controle is goed, chaos is (soms) nog beter!

puppies

Als je foto's maakt, en helemaal als je een dag een studio huurt, is het handig van te voren de foto's helemaal uit te werken. Je schetst dan als het ware van te voren het hele plaatje, in je hoofd of op papier. Zo krijg je een goed beeld van de compositie en weet je ook of je nog bepaalde accessoires nodig hebt. Geen chaos, alles onder controle. Op de dag zelf werk je dan lekker snel door, en kan je meer foto's maken in de tijd dat je de studio tot je beschikking hebt!

Maar soms kan het juist leuk zijn om enige chaos toe te laten. Als je niet precies weet hoe je onderwerp reageert krijg je vaak spannendere foto's. Kinderen en dieren zijn daar heel geschikt voor! Juist het onverwachte geeft een foto iets spannends waardoor je wil blijven kijken.

Zoals deze foto van ons supermodel Hummer. Het leek ons wel leuk om hem een feesthoedje op te doen, Hummer dacht daar echt anders over. Het bleef nog geen seconde zitten of het vloog al door de lucht en juist die actie geeft de foto iets speciaals.

hummer-hoedje

Een beetje chaos kan dus goed werken, maar het kan ook te veel zijn:

Vorige week had ik een fotoshoot op locatie. Het leek me leuk om een sessie te doen met puppies. Ik ben gek op alles wat 'baby' is, of het nou mensen, hondjes of vogeltjes zijn. Dus een fotoshoot met puppies leek mij geweldig, ik zag het helemaal voor me hoe leuk kleine hondjes het zouden doen op de foto!

Na wat onderzoek ontdekte ik een nest puppies in de buurt. De eigenaresse was er wel voor in, goed voor de socialisatie van de hondjes. Het nestje bestond uit zes zwarte hondjes, zes weken oud. Het leek me leuk ze alles zes op een rijtje te zetten voor de foto.

Dit is wat ik heb geleerd over het fotograferen van puppies:

  1. Puppies gaan niet op een rijtje zitten
  2. Zwarte hondjes worden op de foto zwarte vlekjes
  3. Hondjes eten bloemen
  4. Puppies plassen overal

Het is uiteindelijk nog wel gelukt om een paar leuke foto's te maken, maar tjonge, wat was dat hard werken! Het was wel superleuk, we hebben heel erg gelachen. Hier vind je meer info over de puppies, wie weet is er nog eentje beschikbaar, ze zijn echt heel lief 😉

hondjes6
chaos
hondjes7

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook