Op bezoek bij Vrolijke Famkes

Sinds een paar maanden verkopen we de producten van Vrolijke Famkes bij Knijter. De jurkjes (en ook rokjes) vallen op doordat er grappige patroontjes op staan die je nog nooit ergens anders hebt gezien. Zoals tv toestellen, broodroosters of cavia's. En nu zijn er ook kleine bakjes en oorbellen van Vrolijke Famkes. We waren al fan, maar toen we die zagen waren we helemaal om. Op naar Ruinen om met eigen ogen te zien welk creatief brein hier achter zit!

Multitalent

En dat is Jackelien, ze woont in een een huis dat op zich al een soort museum is. Overal waar je kijkt staan beeldjes, kaarten, schilderijen. Veel grappige dieren, maar ook mooie bordjes, kopjes en een theepot in de vorm van een caravan (!). Jackelien is echt een multitalent: ontwerpen, naaien, lasersnijden, pottenbakken, ze kan het allemaal!

We lopen naar haar atelier waar de verschillende onderdelen van haar creatieve processen staan opgesteld: een computer, rollen bedrukte stof, klossen garen, een lockmachine met daarnaast een naaimachine, een keramiek-oven. En daar tussendoor staan de geproduceerde bakjes, doosjes en sieraden. Zie je het een beetje voor je? Een soort gezellige chaos waar wij heel blij van werden!

Lasersnijmachine

We dronken lekker koffie met Jackelien en hebben leuke plannen gemaakt (waarover binnenkort meer!). Daarna heeft ze ons nog haar lasersnijmachine laten zien. Daarmee maakt ze die toffe broches en oorbellen en gezien haar creatieve brein komen daar nog heel veel mooie dingen uit rollen. We gingen als twee Vrolijke Famkes weer naar huis!

DieZijner

Je kan de meeste van de producten van Vrolijke Famkes in het 'echt' zien bij DieZijner in Groningen:

Bij DieZijner word je overvallen door een gevoel van: ja, we zijn er! Een kleurrijk warenhuisje waar herkomst, materiaalkeuze en de maker voorop staan. Van dames- tot kinderkleding, van papierwaar tot hebbeding, van speelgoed tot mode- en woonaccessoires. Voor elke portemonnee en voor vrouwen én kinderen met diverse maten, smaken en stijlen. Of je nou op zoek bent naar dat ene perfecte kledingstuk of een origineel cadeautje: bij Diezijner raak je niet snel uitgekeken!

diezijner3

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook