Warme sloffen voor jou, een beter leven voor families in Mongolië!

Vroeger, voor de twee vingers in de neus, deed je dingen nog op je sloffen. Dat een leraar dan zei: 'als je iets harder je best doet, dan haal je dat examen op je sloffen'. Ik snapte daar eerst niks van, waarom zou je iets op je sloffen doen als je ook voor hakken kon kiezen ;-)?

Je begrijpt, dit was lang voordat ik de sloffen van Esgii ontdekte. Deze vilten sloffen zien er niet alleen mooi uit, er zit ook een heel mooi verhaal achter: Ze worden door een klein aantal familiebedrijven in Mongolië gemaakt. Annelies, de eigenares van Esgii importeert de sloffen om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Esgii werkt volgens de principes van Fair Trade: financiering vooraf, met een eerlijke prijs voor het product. Een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten en niet een die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Doordat de lokale Mongoolse producten hun weg vinden naar de exportmarkt, worden werkgelegenheid en inkomsten gecreëerd waardoor de welvaart van de mensen zelf, hun familie en zelfs die van anderen in hun dorp kan toenemen. Mooi, hè?

 Bij Knijter verkopen we de sloffen van Esgii nu ook! En om dat te vieren mogen we een paar sloffen naar keuze weggeven!

Wil je een paar winnen? Doe dan mee via Instagram of via Facebook

Je kan ook meedoen via deze link

Zondag 5 februari maken we de winnaar bekend!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook