Shoppen in het Modekwartier Arnhem: hier moet je zijn!

Mijn oudste dochters zitten nu net in de fase van studiekeuze, eindexamen, huis uit. Het is nu definitief voorbij dat je zonder verdere consequenties kan zeggen dat je zangeres of brandweerman wil worden, het is nu serieus! Ik weet nog zo goed dat ik zelf de keuze moest maken. Ik wilde modeontwerper worden maar heb uiteindelijk voor heel iets anders gekozen. En ik kijk dan ook altijd naar modeontwerpers met de gedachte: dat had ik ook willen worden! Gelukkig ga ik voor de Knijter Shoppingguide veel op pad en kan ik mijn hart ophalen aan alles wat met mode te maken heeft. En waar kan dat beter dan in het Arnhemse Modekwartier?

Het heeft even geduurd voordat ik precies wist waar het Modekwartier zat en eigenlijk vooral tot waar het doorloopt. Echt wel heel ver dus! Komende vanaf de binnenstad sla je bij Goed Proeven linksaf en die straat loopt heel ver door. Links en rechts vind je ateliers en winkels van makers en ondernemers. Want dat is wel de verrassing van het Modekwartier: het is dus echt niet alleen mode, je vindt er ook leuke woonwinkels (daarover een andere keer meer)

We hebben drie modewinkels geselecteerd die je in ieder geval moet bezoeken als je in Arnhem bent. Voor meer te gekke winkels in Arnhem klik je hier.

mariemarie

Je vindt hier de fijnste mode en accessoires. Jurkjes, tassen, hoedjes, schoenen, jassen en ook vintage porselein. Eigenlijk precies waar je naar op zoek bent en nog veel meer! Alles hand-picked door AnneMarie, die zo overduidelijk haar hart volgt dat je meteen ziet: Het klopt. Tip: Je vindt hier een grote collectie van My Sweet Shoe, unieke pumps met een vintage touch, zo mooi!
sfeer-lucy1
mariemarie1extra

Plotz

Bij Plotz vind je bedrukte shirts voor dames en (jippie) ook voor heren. De shirts zijn gemaakt van 100% biologische katoen of een ander verantwoord materiaal, zoals eco-bamboe. De prints worden ontworpen door Karin van Rijckevorsel. Karin wil geen massaproduct maar kiest voor kleine oplages: een print wordt maar 50 keer gebruikt, daarna verdwijnt ie in het archief.
plotz3
plotz4

Stijl8erover

Een hele toffe en gezellige jurkjeswinkel. Mooie kleuren en patronen die onderling ook goed matchen. Een fijne verkoopster die je net voldoende met rust laat als je even wil snuffelen en als bij toverslag tevoorschijn komt als je wat wilt vragen. Naast jurken en knitwear vind je hier ook de kleurige tassen van Sticks and Stones en andere kekke accessoires. Gauw gaan kijken!

stijlachterover6
stijlachterover4

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook