Vier redenen om je vloer wit te verven

witte vloer

Afgelopen weken ben ik druk geweest met een grote home make over. De woonkamer is van plafond tot vloer gesausd en geverfd en alles is weer lekker fris en wit. En dus ook de vloer! De eikenhouten vloerdelen staan nu te stralen in de strakke witte lak. Samen met een vernieuwde inrichting (bank verplaatst, kast geschilderd) en heel veel opruimen en weggooien (alleen daarom is het al een aanrader om dit te doen) zaten we er deze kerst dus superstylish bij. Het wordt een witte kerst kan je wel zeggen ;-).

Gewoon doen!

Twijfel je er over of je ook je houten vloer wit zal verven? Hier vier redenen waarom je het zeker niet moet laten:

1.  Vuil en stof
Op een witte vloer zie je veel eerder vuil en stof liggen. Dat is fijn want daardoor hou je het allemaal wat beter schoon. Daar waar voorheen de modderpootjes van de hond niet eens opvielen (oeps) pak je nu gauw even een doekje en klaar!

2. Spijt
Als de witte verf er eenmaal op zit dan gaat het er niet meer af. Op zich wel fijn, want het is nogal een klus en stel je voor dat het er allemaal weer vanaf gaat! Maar het is inderdaad iets dat je niet makkelijk ongedaan kan maken als je er spijt van hebt. Maar hoe saai zou je leven zijn als je maar niks doet omdat je bang bent dat je er spijt van krijgt? Kom op, doe eens gek!

3. Zonde
Een onbehandelde houten vloer is natuurlijk ook heel mooi, en misschien vind je het zonde als je die niet meer hebt.  Maar als je het niet doet dan is het zonde van de witte vloer die je zou kunnen hebben maar niet hebt. Dus ja, wat maakt het uit?!

4. Gezin
Als je je huis deelt met anderen (man, vrouw of kinderen) dan heb je de natuurlijke neiging om rekening te houden met wat zij willen. Dat is goed, maar in dit geval onhandig, want dan gaat het niet gebeuren. Dus tenzij je het risico loopt dat een witte vloer op een relatiecrisis uitloopt, kan je in dit geval het beste maar de knoop doorhakken en het gewoon doen.

En nu inrichten!

Ben je een beetje overtuigd? Het enige echte argument om het niet te doen is dat het heel veel werk is. Al je spullen moeten uit de kamer (waar laat je het allemaal?) en je bent een paar dagen aan het schuren en verven. Het vraagt dus wel wat planning en flexibiliteit, ook van je huisgenoten. We zijn er hier een ruime week mee bezig geweest, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Maar het resultaat is geweldig, ik ben echt zo blij dat ik het heb gedaan! Ook het inrichten is heel leuk, al heb ik nog wel wat op mijn verlanglijstje staan (klik op de foto's voor meer info):

Facebook