Hoe ik steeds blijer werd met mijn tweedehands vondst!

Iedereen die er van houdt om in tweedehands winkels te snuffelen weet hoe het is om een Vondst te doen. Iets te vinden waarvan je niet wist dat je er naar op zoek was, maar als je het hebt gevonden, dan blijkt het dat dus te zijn! Ik heb al heel wat kringloopgelukjes gehad. Laatst nog een mooie stoel maar ook een keer een prachtig zilveren bestek (!) en een retro wielershirt. Voor anderen soms moeilijk te begrijpen, maar zelf kan ik er vreselijk mee in mijn nopjes zijn! Nu ben ik ben er onlangs achter gekomen dat er drie factoren zijn die mijn kringloopgeluk verhogen. Dus datje dan op zich al heel blij bent met je vondst, maar dat het nog blijer kan!

De vintage wereldbol

Ik vond vandaag een vintage wereldbol. Hij zag er mooi uit, geen beschadigingen en ik vond de kleuren meteen zo gaaf. Allemaal verschillende kleuren groen, precies in de kleurtjes waar ik zo gek op ben. Toen ik beter ging kijken was daar geluksverhogende factor 1:

1. Dingen met opties: een kastje met een geheim laadje, een theepot met ingebouwd theezeefje… Van die extra dingen die je vondst bijzonder maken, opties noemen we dat. Mijn wereldbol heeft ook iets bijzonders: het oppervlak blijkt niet glad te zijn maar heeft een relief dat weergeeft waar op de wereld de gebergten zich bevinden. Noem me een nerd, maar daar word ik dus heel blij van!

Tja, en dan komt dat moment dat je wil weten wat het je gaat kosten. Ik ben altijd wel blij als er gewoon een stickertje op zit, want mijn enthousiaste gezicht drijft altijd de prijs op. Geluksverhogende factor nummer 2:

2. De prijs: een goeie vondst is niet duur. Sterker nog, voor de beste vondsten heb je zo schandalig weinig betaald dat je het niet eens aan je vrienden durft te vertellen…Laat staan dat ik hier ga vertellen wat ik voor de vintage wereldbol heb betaald.

Loop ik met mijn vintage wereldbol de winkel uit, word ik ingehaald door een oudere heer die mij vraagt of hij mijn vondst van me mag kopen! Hij doet me zelfs een bod! En daar is dus geluksverhogende factor nummer 3 (ik schaam me er een beetje voor, maar goed, het is nu eenmaal zo):

3. Afgunst: Het idee dat iemand anders jouw vondst heel graag had willen hebben, is wel de kers op de slagroom op de taart! Je vondst wordt er nog veel fijner van! Denk maar niet dat ik die vintage wereldbol ooit nog weg kan doen, never nooit niet!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook