Zo bijzonder: sprookjesachtige wandlampen van porselein!

We vinden de wandlampen van KIKKE & HEBBE zo tof, dat we het tijd vonden om er wat meer over te weten! Tijd dus voor een diepte interview met Paola Vasters, eigenaar en creatief brein achter dit label. Paola vertelt:

Betonnen lampen

'In 2014 ben ik gestart met studio KIKKE & HEBBE. Als industrieel ontwerper houd ik van het werken met niet voor de hand liggende materialen en producten met een twist. Lekker anders dan anders. Ik ben gaan experimenteren met beton en ontdekte min of meer bij toeval dat beton ook kan glanzen. Zo ontstond na een uitgebreide protofase de eerste super gladde licht glanzende lampenlijn (wandlampen en hanglampen) van beton! KIKKE producten die je super graag wil HEBBE, dat is wat ik klanten wil bieden. Inmiddels zijn deze lampen te koop bij vele verkooppunten in binnen en buitenland.

Samenwerking

In 2015 ontmoette ik Tim Heyltjes, toen nog werkende als grafische ontwerper voor een hip nieuw kledingmerk. Hij ontwierp te gekke prints voor de kledinglijnen. Ik was onder de indruk van zijn kwaliteiten. We stonden allebei op dezelfde designbeurs als exposant. Ruim een jaar later vroeg hij me eens te brainstormen over een mogelijke samenwerking. We besloten samen te gaan werken aan een nieuwe lampenlijn onder het KIKKE & HEBBE label.

Tim en ik wilden voor de nieuwe lampenlijn weer een ambachtelijk, in Nederland geproduceerd product. We hebben nu een samenwerking met ambachtelijke kleinschalige Nederlandse producenten voor het maken van de onderdelen. Zodoende hebben we zelf meer de handen vrij voor ontwerpwerk. De assemblage van de onderdelen en verpakken doen we bij KIKKE & HEBBE in de studio.

Wandlampen

Uit de enorme berg ideeën die we hadden sprong er één KIKKE idee uit waar we allebei helemaal enthousiast over waren: Sierborden met mooie prints van porselein. Het "oude" Chinese porselein is dusdanig fijn, dat het licht fraai doorlaat. Waarom geen sierbord ontwerpen met een te gekke print en verlichting erachter, waardoor een print mooi zal oplichten dachten we. Hop en het idee voor de wandlampen was geboren. Allebei gingen we stuiterend van enthousiasme aan slag. Starten met prints ontwerpen, prototypes maken, de juiste ambachtelijke producenten zoeken, het juiste type porselein vinden, constructie van de lamp ontwerpen etc. Met de prints ontwerpen zijn we nog het langst mee bezig geweest. Zo is het "konijn" al een vogel geweest, een eend en een stokstaartje. Telkens klopte het niet helemaal, totdat we voor een konijn kozen en tegelijkertijd zeiden, DIT IS HEM! Staartje omhoog, staartje omlaag, print wolk donkerder, wolk lichter. We zijn allebei enorm Pietje-precies, wat onze samenwerking erg goed en leuk maakt, we begrijpen elkaar. Binnen 3 maanden stonden we al in de Jaarbeurs om onze nieuwe lampenlijn te tonen!'

 Bij Knijter verkopen we de KIKKE & HEBBE lampen, en joepie de poepie, we mogen een wandlamp twv 199,- weggeven! 

Wil je hem winnen? Doe dan mee via Instagram 

Je kan ook meedoen via deze link

Zondag 11 december maken we de winnaar bekend!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook