De twee belangrijkste redenen om online actief te zijn

Voor iedere winkeleigenaar die eigenlijk helemaal geen zin heeft om de hele tijd je winkel via Facebook, Instagram of wat dan ook te promoten: Knijter gaat je helpen dit makkelijker te maken! Er zijn namelijk twee echte redenen om online actief te zijn en als je die weet wordt het allemaal een stuk makkelijker!

Even terug naar de basis: als je een bedrijf hebt dan gaat het uiteindelijk om het verkopen van je product of dienst. Dus gezellig een beetje Facebooken of Instagrammen is wel leuk, maar je wil uiteindelijk natuurlijk dat het je wat oplevert!

Als je een winkel hebt dan weet je dat je bezoekers in je winkel ofwel je vaste klanten zijn of mensen die je winkel toevallig ontdekt hebben. Eigenlijk werkt dat op internet net zo. Je hebt mensen die jou al kennen (fans of volgers) en mensen die iets zoeken en op die manier bij jou terecht komen. En dat zijn direct ook de twee belangrijkste redenen om als winkelier online actief te zijn: voor je vindbaarheid en bekendheid

Vindbaarheid

Het gedrag van mensen die op internet aan het surfen zijn is ongeveer: iemand volgt wat aanwijzingen, klikt op links, plaatst een google zoekopdracht, klikt weer door etc. Als winkeleigenaar wil je natuurlijk dat een online surfer die eigenlijk op zoek is naar jou, ook bij jou terecht komt! Dat gebeurt niet zomaar, daar moet je echt moeite voor doen! Je moet zorgen dat er links zijn die naar jou verwijzen en dat google jou naar voren schuift als iemand iets zoekt dat jij kan bieden.

Door online (beter) vindbaar te zijn komen er minimaal 20% meer mensen naar je winkel!

 

Bekendheid

Als winkelier weet je: je vaste klanten zijn je meest kostbare bezit. Dit zijn de mensen die loyaal zijn en in principe bij jou hun aankoop willen doen. Ze kennen je en ze vertrouwen je: om je goede smaak, je eerlijkheid, je behulpzaamheid. Hoe fijn is het dat je online ook kan zorgen dat mensen je gaan kennen en vertrouwen? Via social media kan je in contact komen met je fans en kan je die groep laten groeien. Zodat als het op een aankoop aankomt, je 1-0 voorstaat ten opzichte van je comcurenten!

Door je bekendheid online te vergroten ga je iedere dag meer mensen in je winkel krijgen die jou via Social Media kennen!

Nu je weet dat al je online activiteiten gericht zijn op vindbaarheid en bekendheid, weet je meteen dat je moet zorgen dat:

1 Google en andere zoekmachines je kunnen vinden

2 Je ervoor moet zorgen dat mensen je gaan volgen op Social Media

Hoe je dat voor elkaar gaat krijgen vertellen we in ons volgende blog!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook