Knijter en de ontdekking van de kunstjuwelen

Op een herfstige dag in oktober reed ik Baambrugge in. Ik had een afspraak met Marianne Moerman van Studio VJR&More, een winkel met vintage tassen en ‘kunstjuwelen’. Ik had eigenlijk nog nooit van kunstjuwelen gehoord (en ook niet van Baambrugge trouwens) en het werd zomaar een ochtend vol fijne verrassingen.

Ten eerste natuurlijk Baambrugge, een schattig dorpje tussen Amsterdam en Utrecht. Dat het bestaat, dat er mensen zijn die daar gewoon wonen. Geluksvogels zijn het!

Ten tweede de kunstjuwelen, dat blijken dus eigenlijk gewoon kunstwerken te zijn, gemaakt van oude sieraden en andere vintagevondsten zoals uniformversiersels, bestek, oude brilletjes etc. Als ik daar iets van zou proberen te maken dan zou het al snel verzanden in een hopeloos knutselwerkje, maar Marianne maakt hier prachtige sieraden en accessoires van. Van een kanten kraagje maakt ze een barokke ketting, een glazen doosje met een paar cameetjes wordt een spelletje, een set kleine leren tasjes achter elkaar en je hebt een riem. Het houdt niet op en het is allemaal echt te gek! Kunst met een grote K, dat is het!

En tot slot Marianne Moerman herself, de bedenker en maker van de sieraden. Echt alles aan Marianne straalt, zoals je dat alleen maar ziet bij mensen dat die doen wat ze moeten doen en daar zichzelf helemaal in kwijt kunnen. Marianne kan zo enthousiast vertellen over de sieraden die ze heeft gemaakt, het idee erachter, de vondsten die samen zijn gekomen in een sieraad, het werkt echt aanstekelijk.

vjr6
vjr8

Ben je al overtuigd dat je een tripje naar Baambrugge moet maken? Helemaal als ik je vertel dat Marianne ook een hele toffe collectie vintage (merk)tassen heeft en dat ze heerlijke koffie heeft!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook