Duurzame mode: hip, hipper, hipster!

Het is Dutch Sustainable Fashion Week, waarin het verhaal achter duurzame mode wordt verteld. Er komen steeds meer modelabels voor wie het maken van producten op een manier die niet schadelijk is voor de mensen, dieren en de planeet, belangrijker is dan de winst zo groot mogelijk te maken. En wat zo leuk is: duurzame mode zit totaal niet meer in de geitenwollensokken hoek, maar is hip, hipper, hipster!

Een goede reden om wat duurzame voorbeelden van producten en shops van Knijter in het zonnetje te zetten!

Marjolein Elisabeth: Duurzaam geproduceerd

Ken je dat? Dat je kleding zoekt die geschikt is voor op kantoor en onderweg, om boodschappen te doen, uit eten te gaan of een avondje te borrelen. Kleding die vrouwelijk is, lekker zit en niet al te duur is. Te veel gevraagd? Niet voor Marjolein Elisabeth (ME)! En het mooie is dat de kleiding van ME ook nog eens in Nederland wordt geproduceerd!

Elle zebra lichtgrijs
€ 99,00
top08_fv_1

Koko Toko: alleen maar duurzame labels

Er komen steeds meer winkels waar je met een gerust hart kan shoppen, omdat alles wat er te koop is duurzaam is. Zoals bijvoorbeeld KokoToko. Een winkel voor mannen en vrouwen en iedereen die van verantwoord houdt. Dus voor mooie ECO labels maar ook voor lekkere chocola of een kopje thee. Toppertje!

Koko Toko0
Koko Toko3

Fresh! Collection: van organische katoen

De kleding van Fresh Collection herken je direct: mooie en zachte materialen, fijne pastels en altijd comfortabel. Kleding die je aankan als je naar je werk gaat, maar waar je ook heerlijk mee op de bank kruipt. En het goede nieuws is alle katoene jersey vanaf dit seizoen alleen nog maar organisch (of biologisch) is.  

product_large_00002326_0005
product_large_00002326_0001

Mermaidy: fairtrade, duurzame en gerecycled!

Wat is het toch leuk om een winkel tegen te komen met duurzame of duurzaam geproduceerde producten die ook nog eens hip en happening zijn! Bij Mermaidy vind je alleen maar gecertificeerde fairtrade, duurzame en gerecyclede producten op het gebied van wonen en mode. Mermaidy werkt ook samen met "lokale" ontwerpers/ makers van duurzame producten.

mermaidy1
mermaidy3

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook