Is het een schommel, een racebaan, een krukje? Het is een Wobbel!

Ken je het nieuwste werkwoord al? Het is iets dat kinderen erg graag doen en volwassenen hebben er ook een zwak voor: Wobbelen! Ik wobbel, jij wobbelt, wij wobbelen... Als je een stuk speelgoed op de markt brengt waar binnen no time een nieuw werkwoord uit ontstaat, dan doe je iets goed! Maar wat is dat nou eigenlijk, wobbelen en hoe komt het dat het zo populair is?

dsc4802

Een Wobbel (of Wobbelboard) is een balanceboard gemaakt van geperste lagen beukenhout en met een kenmerkende kromme vorm. Het komt oorspronkelijk uit de Waldorf scholen, de internationale naam van wat wij Vrije School noemen. Hij kan een kleurtje hebben en voorzien zijn van vilt of kurk.

De Wobbel is een Nederlands product, de oprichters Hannelore en Wouter hebben het verantwoorde speelgoed doorontwikkeld en het een hip imago gegeven. Het is een uniek stuk speelgoed dat helemaal geen uitleg nodig heeft: geef een kind een Wobbel en binnen een half uur heeft het 10 toepassingen bedacht. 

Wobbelen op Instagram

@lauwdesign
@muuskes.beek
@henniekee

De Wobbel is nog maar kort op de markt, en er dreigt nu al een serieus Wobbeltekort. We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Musjes in Groningen er nog wel wat op voorraad heeft, dus wees er snel bij!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook