Vintage shoppen doe je hier!

Vintage kleding uit de jaren  '80, '60 en '70 van Bohémien in Deventer
Vintage kleding uit de jaren '80, '60 en '70 van Bohémien in Deventer

Eens in de zoveel tijd ga ik met mijn dochters een dagje vintage shoppen. 'Thriften' noemen we het ook wel. Voor mijn dochters altijd een fijne manier om voor weinig toch iets bijzonders te kopen, zelf kan ik erg genieten van het snuffelen in vintage kleding. Om te zien hoe mooi sommige kleding in elkaar zit, maar ik vind het ook leuk om te zien wat voor verschillende kledingstijlen er zijn (geweest). En dat alles weer terugkomt, maar dan vaak weer net ietsje anders. 

Voor onze online shoppingguide kom ik ook heel wat leuke vintage winkels tegen. Iedere keer weer een feest om te kijken wat er allemaal te koop is.  We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Mieters in Den Bosch

Als je naar binnen gaat bij Mieters stap je als het ware in een tijdmachine, je wordt zo teruggelanceerd naar de jaren ‘60 en ‘70. Dit is Vintage met een grote V. En dan ook nog eens echt heel erg Tof met een grote T. Kleding, schoenen, accessoires, je voelt gewoon dat je hier je beste vintage vondst ever gaat doen! En dan kan je er ook nog eens heerlijk koffie drinken met heel lekkere taart. Echt Mieters!

Mieters7
Mieters4

Jutka en Riska in Antwerpen

In deze gezellig volle winkel voel je dat wat je hier vindt gegarandeerd hip is. No doubt about that. Je vindt hier voornamelijk dameskleding en -accessoires. Een beetje vintage, een beetje nieuw, leuke en gekke accessoires en het eigen Jutka en Riska label, de perfecte mix om uren in rond te neuzen!

Jutka en Rifka3
Jutka en Rifka0

Offline is the new black in Delft

Wat krijg je als een vintage-lover en een edelsmid samen een winkel beginnen? Juist ja, een hele toffe mix-store! Offline is the New Black mixed nostalgie met stijl en dat doen ze zo leuk en eigenwijs dat het bijna lastig is een goede beschrijving van deze winkel te geven! De vintage producten komen van Rewind Play Fast Forward en komt vaak rechtstreeks uit Frankrijk, de sieraden worden gemaakt door Lies de Vooght en zijn verfijnd en smaakvol. Ja, je moet eigenlijk gewoon even gaan kijken!

oitnb 3
oitnb 8

Bohémien in Deventer

Kijk, je heb tweedehands en je hebt vintage. Ten onrechte worden deze twee vaak door elkaar gebruikt: vintage is wèl tweedehands, maar niet alle tweedehands is ook vintage! Bij Bohémien in Deventer gaat het om echte vintage: kleding en accessoires uit de jaren '60, '70 en '80. Toen er nog niet zoiets bestond als fast fashion en je zomaar een paar jaar met je kleding kon doen! Een bezoek aan deze winkel is  een feest voor echte fashion lovers!

bohemien5
bohemien3

Oma's kastje in Weesp

Oma’s Kastje is gevestigd in het centrum van het gezellige vechtstadje Weesp. Aan de rand van het Gooi en onder de rook van Amsterdam vind je hier leuke 2de hands en brocante meubels en woonaccessoire. De eigenaars van Oma's kastje speuren stad en land af op zoek naar de allerleukste kastjes die ze vervolgens opknappen en verkopen in de winkel. Daarnaast verkopen ze ook nieuwe spullen, een combinatie die heel hebberig maakt!

omakastje6
omakastje4

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook