Drie redenen om géén VW-busje te willen.. en één reden om het gewoon te doen!

Laat ik er maar meteen eerlijk voor uit komen: ik wil heel graag een volkswagenbusje. Zo’n ouwetje, zo’n schattig lief busje met een klein keukentje en een bankje waar je dan een bed van kan maken. Het lijkt me zo fijn om samen met mijn lief over gezellige wegen te rijden, ergens onderweg te stoppen en een lekker soepje ofzo te maken. Ik zie het helemaal voor me!

Fotocredit: http://www.happylittlecamper.nl (goeie tip ook voor als je een camper wil huren!)
Fotocredit: http://www.happylittlecamper.nl (goeie tip ook voor als je een camper wil huren!)

Ik wil het zo graag dat als ik er wel eens eentje zie rijden (of op een markt zie staan) dan kan ik er niet eens naar kijken, zo leuk vind ik ze. En ik vind de mensen die hem dan hebben ook meteen heel stom, want die hebben dan dus eigenlijk mijn busje.

Maar het gaat niet gebeuren. Wij gaan niet zo’n busje kopen. Er zijn namelijk te veel redenen om het niet te doen. Er zijn echt zoveel meer redenen om het niet te doen dan om het wel te doen, dat we dit dus gewoon echt niet gaan doen. Zeg maar. Zoals:

1. Het ziet er leuker uit dan dat het rijdt. Als je normaal gesproken in een moderne auto rijdt dan is zo’n busje echt wel een paar stapjes terug. Het maakt allemaal veel meer herrie, het rammelt, tocht, lekt. Het rijden op zich wordt een echte beleving, maar niet eentje waar ik echt naar uit zie

2. Het is veel werk (onderhoud). En ik ben dan misschien wel heel technisch, dat is voornamelijk van theoretische aard. Het echte geknutsel, daar waag ik me niet aan en mijn lieve husband heeft er helemaal geen zin in. 

3. Er is altijd wel weer wat anders dat stuk is of aan vervanging toe. Heb je net de startmotor vervangen, gaat de v snaar piepen. En dat is dan altijd net als je dat leuke tripje naar Noord Frankrijk wil gaan maken, wat er dan vervolgens niet van komt.

Je snapt het wel, het is echt een heel slecht plan. Gelukkig is er één reden om het wel te doen en dat is een echte tegeltjeswijsheid:

Heb liever spijt van de dingen die je wel hebt gedaan dan van de dingen die je niet hebt gedaan!

7219_knijter-raglan-blauw-shirts-kort-met-vw-bus-rood-bloem

Dit leuke t-shirt is een echte topper bij Knijter. Hij kost €14,95 en is er in de maten 74/80 tot en met 146/152. Klik hier om hem direct te kopen.

Meer leuke shirts met vw-bussen zien? Klik dan hier!

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook