We vieren dit jaar prinsesjesdag!

Toen ik nog een klein meisje was, vond ik het altijd heel interessant: Prinsjesdag. Dat leek me iets heel feestelijks, met mooie jurken, dansende mensen, en lekkere taart ook. En veel prinsen dus. En waarschijnlijk ook prinsessen, een rol die ik graag voor mezelf opeiste. Eigenlijk kon mijn moeder me nooit goed duidelijk maken waarom het vervolgens zo'n saaie dag bleek te zijn. 

Toen mijn dochters op prinsessenleeftijd waren overkwam hen hetzelfde. Na moederdag en vaderdag kwam prinsjesdag. Ik zag de verwachting in hun oogjes: 'dit kon wel eens een hele leuke dag worden' (en de bijbehorende teleurstelling op de kleine snuitjes nadat ik hun ging uitleggen wat er op prinsjesdag ècht gebeurde).

bankjes3

En nu ik er over nadenk is het ook best een beetje gek: we hebben een koningshuis met 3 prinsesjes. Ligt het dan niet voor de hand om prinsjesdag prinsesjesdag te noemen? Koninginnedag is toch ook koningsdag geworden? Eigenlijk is moederdag de enige dag in het jaar met een vrouw in de hoofdrol.. (sinterklaas is een man, het hele kerstgebeuren draait om een man, diezelfde  trouwens als met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren.  Wat moeten kleine meisjes hier van denken? Erger nog: wat voor signaal geven we af aan onze dochters?!

Tijd dus voor een statement!:

Dit jaar vieren we prinsesjesdag!

En om het feest compleet te maken hebben we meteen wat leuke prinses-achtige spulletjes uitgezocht. Om te shoppen. Want dat is wat prinsessen het allerliefst doen, toch 😉?

Muursticker konijn € 9,95
Lightbox A4 roze € 42,95
Tule rokje € 33,94
Rugzak Tea Party € 28,94
Ballerina € 59,95
Hertje Vanaf € 16,95

Vond je dit blog leuk en wil je hier meer van lezen? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan zit je altijd front row!

Facebook