Shoppen in Delft: onverwacht leuk!

Nadat ik de auto heb geparkeerd in de Phoenix garage en naar buiten ben gelopen sta ik opeens op de Oude Delft. Ik adem diep in en ruik de typische geur van Delft. De geur van gist, de zee en van heel veel herinneringen.. Want Delft is mijn studentenstad, en al woon ik er al lang niet meer, het blijft fijn en bijzonder om hier te zijn! 

Het was notabene een vriendin van mij die me tipte om eens in Delft te gaan zoeken naar leuke winkels. Ze had onlangs een weekendje Delft geweest en was blij verrast over hoeveel leuke winkels er waren. Nou, veel meer had ik niet nodig dus op naar Delft!

En wat is winkelen in Delft fijn! Hier geen verdrietige lege straten en leegstaande panden maar toffe winkels waar enthousiaste ondernemers de stad een echte boost geven! Nou is Delft van zichzelf natuurlijk al heel tof. Met de smalle grachten en mooi oude gebouwen wordt het ook wel 'little Amsterdam' genoemd. En dan heb je ook nog eens heel veel leuke terrasjes en fijne winkels!

Natuurlijk is er in Delft ook een Hema en een H&M, maar loop je net even een stukje verder dan zal je verbaasd zijn wat een leuke winkels je gaat vinden!

Ben je al overtuigd? Dan hebben we meteen een paar leuke adresje voor je:

 

oitnb 7
oitnb 5

Offline is the new black: Wat krijg je als een vintage-lover en een edelsmid samen een winkel beginnen? Juist ja, een hele toffe mix-store! Offline is the New Black mixed nostalgie met stijl en dat doen ze zo leuk en eigenwijs dat het bijna lastig is een goede beschrijving van deze winkel te geven! De vintage producten komen van Rewind Play Fast Forward en komt vaak rechtstreeks uit Frankrijk, de sieraden worden gemaakt door Lies de Vooght en zijn verfijnd en smaakvol. Ja, je moet eigenlijk gewoon even gaan kijken!

Lu-st: Een verzamelwinkel met leuke en bijzonder producten van Nederlandse ontwerpers, kijk: daar houden wij van! Lu-st (staat voor Lunch en Style, heb je hem ;-)) opende in september 2015 haar deuren. De eigenaressen Mirte en Viona hebben de winkel helemaal ingericht met gercyclede en ge-upcyclede materialen. En dat alleen al is zo inspirerend! Komen daar nog al die toffe producten bij en je weet: hier ben je wel even zoet mee! Bijna onmogelijk om zonder aankoop weer naar buiten te gaan!
Lust6
Lust5
instore conceptstore4

INSTORE is een mini-warenhuis aan één van de oudste grachten van Delft, vol met spullen die het leven een beetje mooier maken. Een conceptstore, maar toch net even anders dan we gewend zijn. Deze winkel verkoopt de wat bekendere merken maar ook kleine opkomende labels. Van eigenzinnige modemerken tot originele hebbedingen en eyecatchers voor je interieur. En dan staat er ook nog een kapperstoel. Knippen en kopen dus!

instore conceptstore3
Facebook