Picture perfect: foto's maken van kinderen

Vind jij het ook zo leuk om foto's te maken? En vind je het lastig om het plaatje dat je in je hoofd hebt echt te realiseren? Met deze tips wordt fotograferen nog leuker! Dit keer: foto's maken van kinderen, 3 tips waarmee het gaat lukken!

Het fotograferen van kinderen is leuk maar ook wel lastig. Bij het maken van foto's moet je altijd al op veel dingen tegelijk letten (belichting, compositie). Met kinderen voor de camera komt er nog wat extra's bij: kinderen moeten zich op hun gemak voelen, anders wordt het niet wat. Hoe maak je leuke foto's van kinderen?

1. Bedenk het plaatje van te voren: Bij het fotograferen van een bos bloemen kan ik er echt van genieten om vanuit verschillende hoeken en afstanden te onderzoeken welk plaatje het beste overdraagt wat ik wil zeggen. Met kinderen heb je daar de tijd niet voor. Dus het is belangrijk dat je van te voren een beeld hebt van de compositie. Zorg dat alles klaar staat en begin meteen met klikken. Vaak is de eerste foto het leukst!

2. Geen verwachtingen, geen druk: kinderen voelen direct als er iets 'moet' en daar worden ze meestal niet blij van. Als je te graag wil dat je een leuke foto gaat maken, dan straal je dat vaak ook uit. Kinderen voelen dat en worden daar ongemakkelijk van. Als je je voorneemt dat het niet noodzakelijk is dat je een leuke foto maakt (Let it Go, Let it Go) dan is de sfeer meteen goed en schiet je zomaar een paar toffe pics!

3. Doe eens lekker gek: kinderen nemen hun taak als model vaak erg serieus en gaan te erg poseren. Ze denken dan zelf dat ze er goed op staan, maar meestal is dat niet zo. Ik geef kinderen altijd veel complimentjes en vraag dan even iets geks te doen. Zoals helemaal naar boven te kijken of hoog te springen. In de ontspanning die daarna komt maak je vaak de leukste foto!

Tip 1: Bedenk het plaatje van te voren

Gauw op de foto..
Gauw op de foto..
..en dan weer lekker buitenspelen!
..en dan weer lekker buitenspelen!

Tip 2: Geen verwachtingen, geen druk

Kom maar hondje..
Kom maar hondje..
aai, aai, kom maar zitten hier!
aai, aai, kom maar zitten hier!
Tadaaaa!
Tadaaaa!
jet en roef2

Tip 3: Doe eens lekker gek

Facebook