Let it rain!

Tijdens het jaarlijkse etentje met mijn studievriendinnen heb ik kennelijk een keer mijn duidelijke mening gegeven over schoolpleinmoeders in regenjassen: onmogelijk, absolute no-go, zo’n regenjas van de anwb, eventueel nog met bijpassende regenbroek! Mijn goede vriendin C. vertelde me later dat ze nog lange tijd opgelucht was om mij niet tegen te komen, als ze bij het naar school brengen van haar kinderen toch zo’n jas aan deed.

Kan je je voorstellen hoe blij ik was toen ik de winkel van Rain Couture ontdekte? Daphne vindt namelijk ook dat het niet mag, zo’n lelijke regenjas. Al in 2011 dacht ze: kom op, dat kan anders en ze startte haar eigen regenjassenlabel PIOGG. Daarnaast besloot ze om nog een lijn te ontwikkelen om ook kopers uit een ander segment aan te spreken.

raincouture3

Dat werd Rainfest, begonnen als festival poncho en inmiddels uitgegroeid tot een urban en funky raingear label met een uitgebreide collectie. Het is bijna jaloersmakend wat ze allemaal voor elkaar heeft gekregen! Want welke 34-jarige heeft een eigen flagship store in Amsterdam, met 2 jassenlabels en met verkoopppunten in drie landen?

Daphne is de eerste om toe te geven dat het haar allemaal niet is komen aanwaaien. Ze begon haar eigen label midden in de financiële en economische crisis. Het was een periode waarin weinig gekocht werd en de financieringsmogelijkheden beperkt waren. Ook kwamen in deze tijd een aantal grote, goedkope ketens opzetten. Maar met kleine stapjes en veel doorzettingsvermogen heeft ze het gered.

Zelf zegt ze hier over: “Ik ben geen opgever en ik laat me niet zo snel uit het veld slaan. Het klinkt heel cliché, maar dat je werkelijk moet vallen en opstaan heb ik aan den lijve ervaren. Zolang je maar blijft geloven in jezelf en gepassioneerd blijft over je product en idee, dan kom je er wel. Belangrijk is ook dat je wel leert van je fouten. Natuurlijk zijn er zaken die ik met de wijsheid van nu anders had gedaan. Ik heb alles alleen gedaan en het zou wellicht eenvoudiger zijn geweest om samen met een partner te beginnen. Ik heb nu ook een goede en meedenkende investeerder gevonden en daar had ik misschien eerder achter aan moeten gaan.

Mijn perfectionisme en het feit dat ik altijd nieuwe ideeën heb, maakt dat ik altijd bezig ben met de volgende stap. Ik denk dat ik absoluut mooie dingen heb bereikt en ik ben heel trots op wat er nu staat, maar dit is voor mij nog lang niet genoeg.”

Zachtroze regenjas € 199,95
Lichtbeige regenjas € 269,95
Donkerblauwe regenjas € 109,95

De mooie, lichte en prachtig ingerichte winkel in de Van Woustraat is een bezoek meer dan waard. Helemaal omdat de PIOGG-jassen stuk voor stuk prachtig zijn, en je ze eigenlijk even ‘life’ moet zien voordat je er eentje koopt. Ze zijn niet goedkoop, maar reken er maar op dat je er heel wat jaartjes mee doet. De modellen zijn tijdloos en duurzaam geproduceerd en verdienen het alleen al om die reden om langer dan een seizoen gedragen te worden!

 

Nieuwsgierig naar de jassen van Rain Couture? Je ziet hier alle jassen van Rain Couture die bij Knijter te koop zijn!

Facebook