Mooi van hergebruikte materialen

I-am-recycled-shopvenster

Ken je dat leuke mintgroene bankje dat zo vaak voorbij komt in onze instagram feed? We hebben het geleend voor een fotoshoot van  iam recycled. Het bankje is zo'n dankbaar object om op de foto te zetten, dat het voor onbepaalde tijd bij ons mag logeren. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen aan de mensen achter iam recycled!

En dat zijn dus Nanda en Michiel. Hun bedrijf is gevestigd in een oude school in Nijmegen. In twee grote ex-klaslokalen staan de spullen die we natuurlijk herkennen van ons verkoopplatform gezellig opgesteld. De missie van iam recycled is om mooie producten te maken van gebruikte materialen. Toen Nanda hier een paar jaar geleden mee begon was dat nog behoorlijk vernieuwend, tegenwoordig zijn er al veel meer gerecyclede producten op de markt. Een extra uitdaging voor Nanda en Michiel om echt toffe producten te vinden of zèlf te maken.

Want dat laatste is wat ze ook doen: sinds februari zijn ze een erkende kleine zorgaanbieder voor de zorgregio Nijmegen en begeleiden ze twee werknemers bij het maken van producten. Dat voegt aan het werken voor iam recycled een extra laag toe die ze beiden belangrijk vinden: dat je naast het maken van mooie producten ook iets voor andere mensen kan betekenen. En je merkt dat hen dit veel voldoening geeft, want Nanda en Michiel zijn lekker relaxed en zitten vol ideeën en plannen. Wij van Knijter vinden dat tof en moedigen dit natuurlijk van harte aan, want je ziet gewoon:
Je eigen bedrijf en je eigen producten maken op jouw voorwaarden, daar ga je van stralen!

Benieuwd naar de producten van Iam recycled? Je ziet ze hier.

nanda en Michiel

Facebook