Leuk voor kids: 3 redenen om het 'Proud momentje' in te voeren

Tijdens het avondeten (drie puberdochters plus hardwerkende husband) was hij daar opeens: het proud momentje! Mijn oudste, nooit te beroerd om haar positieve eigenschappen ( en dat zijn er nogal wat) nog eens te belichten, vertelde dat ze vandaag toch wel even heel erg proud was toen bleek dat de hele halve klas afging op haar kledingadvies wat betreft een ceremoniële gebeurtenis op school (voor de jongens had ze geadviseerd: een leuke bloes! Bloes? Bedoel je soms overhemd?)
Daar was haar proud momentje! De andere dochters en ikzelf (ze hebben het niet van een vreemde) mochten ook nog even benoemen waar ze deze dag trots op waren (goeie grap gemaakt, slimme opmerking bij Natuurkunde en veel likes op een foto ) en wat zaten we daar gelukkig te zijn met ons zelf!  (Husband is duidelijk van een ander slag want zijn proud momentje was in de orde van 'de trein gehaald en lekker gewerkt)
Een nieuwe traditie is geboren! Iedere dag (als we er aan denken) mag iedereen even een proud momentje vertellen. En echt, het werkt!
Dit is wat is er zo leuk is aan een vast proud momentje-momentje:
1. Je mag even helemaal shinen. In the spotlight met iets waar je trots op bent en dat voelt goed!
2. Je geeft fijne gebeurtenissen aandacht en je weet: alles wat aandacht krijgt zal groeien!
3. Je leert het proud momentje van anderen kennen. Dat geeft inzicht in de ander maar ook in jezelf!
Dus mijn advies: vraag tijdens het avondeten (of een ander vast moment op de dag) iedereen naar zijn of haar proud momentje. Wacht af wat er komt en Be Proud!

Zo, en nu weer even genieten van het mooie krukje dat mijn dochter heeft gemaakt (proud ;-))

Facebook