Ben jij toe aan wat retro-peper in je kledingkast?

brede-banner

Mijn eerste kennismaking met retrokleding was bij Very Cherry in Rotterdam. Het was aan het begin van de ‘Madmen’ modehype en ook ik was helemaal gek op de leuke jurkjes uit die serie. Maar waar kon je die leuke kleding kopen? In een gewone kringloopwinkel moet je wel heel veel geluk hebben wil je zo'n mooi jaren ‘60 jurkje vinden. Mij is het in ieder geval nog nooit gelukt. Hoe blij was ik toen in Very Cherry (toevallig) tegenkwam tijdens een dagje shoppen in Rotterdam!
Natuurlijk kocht ik hier een retro-jurk, die ik nog steeds draag: hij blijft mooi en retro, dus nooit uit de mode!

En er volgden er vanzelfsprekend meer. Ik ben zelf niet zo van de overdadige retro (denk petticoats, dots en rozentattoos) maar een mooi jurkje in retro-style met een goeie pasvorm kan ik echt moeilijk laten hangen!

Twijfel je of je al toe bent aan wat retro-peper in je kledingkast? Dan zijn hier 3 goede redenen om het gewoon te doen:

1.    Be a woman: de mode uit de jaren ’50 en ’60 laat vrouwen er vrouwelijk uitzien. Dus de boobs en de billen mogen er gewoon zijn, en het is eigenlijk nooit ordinair.
2.    Mooie stofjes: dankzij de retro-hype, die alweer een tijdje gaande is, kan je die toffe jurkjes gewoon nieuw kopen. Wel zo fijn ivm pasvorm en materiaal, veel van de originals zijn namelijk nogal polyester-achtig.
3.    Nostalgie: misschien heb je wel foto’s waarop je moeder of oma in een Jacky-O-pakje figureert. Hoe leuk is het om er zelf ook weer zo uit te zien? L’histoire se répète heet dat dan!

Nu ik al een tijdje heel veel moet shoppen voor onze Knijter Shopping Guide (ja ik heb een zwaar leven) kom ik veel meer leuke winkels tegen met dat retro gevoel. Zoals  Cafe Couture in Breda en ook Radijs in Zutphen heeft hele leuke kleding met een vintage touch. Wat zijn jouw favoriete adresjes? Laat het ons weten!

Facebook