Leer van je blote tenen te houden!

brede-afbeelding

Blote tenen, da's een dingetje. Een kleine rondgang onder mijn vriendinnen leerde mij dat meer dan de helft van de dames de eigen tenen niet mooi vindt. En ze daarom dus maar liever bedekt laat, al vallen de mussen van het dak en zijn er nog zo'n mooie sandalen te koop! En dat is zonde, want zoals de meeste dingen in het leven geldt ook hier: het is een kwestie van perceptie. Want wie bepaalt er nou wat wel of niet mooi is op het gebied van tenen (en eigenlijk op welk ander gebied dan ook).

Anders dan met de platte buik (die willen we allemaal) is het met tenen een stuk onduidelijker wat wel of niet de bedoeling is. Lang of korte tenen? Recht of schuin aflopend? Grote dikke teen of mag nummer 2 een beetje uitsteken? Op het gebied van tenen mag er echt veel! Tenen zijn een beetje de neuzen onder de voeten: ze zijn zoals ze zijn en je kan er niet zo veel aan doen. Daar waar je nog kan geloven dat die platte buik binnen je mogelijkheden ligt, is het nog nooit iemand gelukt om door weinig eten en veel sporten de vorm van zijn of haar neus te veranderen, en zo is het ook met tenen. So Be Proud of your toes!

Ben jij zo iemand met blote-tenen-angst? Dan hebben we voor jou hier de korte cursus ‘Zo word je een blotetenendrager in drie stappen’:

1. Mental switch: Begin ermee om van je tenen te houden. Ze doen zoveel voor jou! Brengen je overal heen en zorgen dat je rechtop blijft staan. En dan zitten ze het grootste deel van de tijd verstopt in schoenen en sokken. Dat kan anders. Kijk naar je tenen en zeg: tenen, jullie mogen er ook zijn!

2. Vertroetel je tenen: lekker wassen, nagels knippen, randjes en velletjes weghalen, mooi lakje er op. Zie ze eens stralen! Wat ook scheelt: de zon, zonnebank of self tan er tegenaan. Huppekee!

3. En nu die sandalen, peeptoes of andere blote-tenen-schoenen aan. Geniet en wees trots, laat iedereen zien dat jouw tenen de mooiste van de wereld zijn, dan worden ze het vanzelf, echt waar!

Gelukt? Dan mag je nu gaan shoe shoppen! Hier vind je een mooie selectie blote tenen schoenen!

 

 

 

Facebook