Waarom iedere vrouw minstens elf tassen moet hebben

Mijn dochter was een tijdje geleden op zoek naar een nieuwe tas om voor haar verjaardag te vragen. Mijn advies was: neem een beetje een grote tas, dan kan je hem gebruiken als je gaat shoppen, maar ook als je een keer ergens gaat logeren. Maar toen ik het had gezegd dacht ik: wat een superstom en praktisch advies eigenlijk! Zo wordt het nooit wat met de Nederlandse vrouw! Wil je een beetje als vrouw van de wereld overkomen, dan is het toch wel van belang dat je voor elke gelegenheid een bijpassende tas hebt!
Tijd voor een lijstje: waarom een vrouw minstens elf tassen moet hebben:

1.    De default tas: dit is de tas die je makkelijk even meepakt, huppekee de auto in en even  een boodschapje doen. Het is eigenlijk  je echte tas-tas. Die tas die je bedoelt als je zegt: schat, kan je me mijn tas even geven.. (dat-ie dat nou nog niet snapt!). Zelf ben ik al een tijdje verliefd op dit exemplaar:

raph z'art
2.    De shopper: lekker groot, voor als je op pad gaat en er snoetenpoetsers, fototoestel, schriftjes en agenda’s meemoeten. Oja, en natuurlijk ook handig voor als je gaat shoppen! Zoiets dus:

Raph z'art
3.    De clutch: ga je een avondje uit, dan mag dat natuurlijk niet met een shopper waar ook nog een pak keukenrollen in mee kan (schatplichtig aan Cecile Narinx). Nee, naar de schouwburg of een diner neem je een clutch mee! Wat vind je van deze:

clutch dutch basics
4.    Sporttas: Zo fijn, een tas waar je standaard je deo en shower gel in hebt zitten, lekker groot zodat je er alles van een afstand in kan gooien. Wat vind je van zoiets:

sporttas Bandoo
5.    Festivaltasje: voor als je naar een concert gaat en je handen lekker vrij wil hebben (om te klappen en te juichen natuurlijk). Deze van Urban Hippies is leuk:

festivaltasje
6.    Logeertas: dat maakt het logeren pas echt leuk, als je daarvoor je logeertas te voorschijn moet toveren, zelf dacht ik aan zoiets (ook leuk voor mannen dus!)

logeertas
7.    Kampeertas: ja, waar laat je toch al die tentstokken, haringen en vloerzeiltjes? Is daar niet een toffe tas voor te bedenken?
8.    Strandtas: ook heel belangrijk, naar het strand ga je liefst niet met je default tas of sporttas, daarvoor heb je een aparte strandtas! Wat vind je van deze:

strandtas Zusss
9.    Boodschappentas: als je echt van tassen houdt, dan wil je niet gezien worden met een felblauwe AH-tas. Nee, dan zorg je voor een mooie, praktische boodschappentas, waar altijd veel meer in kan dan je denkt, zoals dit exemplaar:
10.    Geen plastic-tas-tas: vanaf 1 januari krijg je geen gratis plastic tasje meer bij je aankopen. Daar sta ik helemaal achter, maar nu heb je natuurlijk wel deze handige tas nodig:

no more plastic bags
11.    Tot slot: nog een clutch. Ja, je kan natuurlijk niet iedere keer met dezelfde tas op de rode loper staan!
clutch
Dat dus, en wee de man die ooit nog tegen zijn vrouw durft te zeggen: maar schatje, je had toch al een tas!

Bekijk hier alle tassen die we bij Knijter verkopen!

Facebook