3 redenen om tweedehands te shoppen

Vintage feelings

Natuurlijk, we houden bij Knijter van shoppen, dus van box fresh en sheer new. Maar hoe fijn is het om af en toe los te gaan in een tweedehands winkel? Dus echt Snuffelen In Ouwe Meuk. In het Engels wordt het ook wel thrifting genoemd, dat doet me altijd aan drijven denken en dat is ook precies wat het is: je dobbert wat rond en wat je tegenkomt kom je tegen. Klinkt dat Zen of niet? Tijd voor een lijstje, dus drie redenen waarom tweedehands shoppen zo leuk is:
1    Het onverwachte. Je weet nooit van te voren wat je zult aantreffen, dus je moet je openstellen voor alles. En dat is goed voor je. Want terwijl je je oprecht afvraagt wat je zou moeten met dat vintage Tomado rekje worden er andere processen in je hersenen gestimuleerd waarvan je later weer profijt gaat hebben. Je wordt er creatiever van en je kan beter met onverwachte situaties omgaan. Echt!
2    Het inzicht dat je krijgt in De Mens. Een goeie tweedehands winkel laat je zien achter welke hypes we de afgelopen jaren zoal aanliepen. Weet je nog het  boek: Eten, bidden en beminnen? Ik telde laatst 5 exemplaren bij mijn favo tweedehandswinkel! Jasjes met roezels? Tupperware bakjes? Rijnwijnglazen met groene voet? Bij de betere kringloopwinkel is het allemaal in ruime mate aanwezig. Een tweedehands winkel is als een college moderne geschiedenis, waarbij je je regelmatig afvraagt: what were we thinking?
3    Last but not least: soms heb je aan het eind van je salaris wat shopbehoefte over. Die dure tas of dat toffe jurkje heb je dan al doorgeschoven naar volgende maand, maar soms Wil Een Vrouw Gewoon Shoppen! En dan biedt thrifting dus echt een uitkomst. Hoppa, een winterjas kan kennelijk ook nog €7,50 kosten en doe eens gek en koop een picknicktafel voor €6,95! Net zo blij!
Nu dus tijd voor wat tweedehands inspiratie. Op instagram zijn heel wat leuke vintage accounts te vinden, zoals: Retroloekie en lilalimone Ben je meer op zoek naar goeie tweedehands (merk)kleding, neem dan eens een kijkje op 2ndhandbrand.nl

Niet zo van de tweedehands? Hier vind je producten met een vintage feeling!

Facebook