3 redenen om in Maastricht te gaan shoppen

Shoppen in MaastrichtHet zal je niet ontgaan zijn: wij van Knijter houden van shoppen. Niet alleen online, maar ook In Real Life. We hebben de afgelopen maanden al heel wat leuke shopsteden bezocht (binnenkort meer hierover) en afgelopen week was Maastricht aan de beurt. En oh, wat is dat een mooie stad om te shoppen! Misschien heeft het er iets mee te maken dat ik zelf uit het zuiden kom en al van jongs af aan naar Maastricht ging om te winkelen (toen shoppen nog winkelen heette), maar dat neemt niet weg dat het er nog steeds te gek is!

Wat is er nou zo leuk aan Maastricht? We hebben de 3 belangrijkste punten op een rijtje gezet:

  1. Twee voor de prijs van één

Maastricht bestaat uit twee shopgebieden aan weerszijden van de Maas: aan de ene kant de binnenstad en aan de andere kant Wyck (spreek uit Wie-iek). Dus ben je uitgeshopt aan de ene kant? Geen nood: neem de brug en shop lekker verder!

2. Veel unieke winkels

Natuurlijk heeft Maastricht ook een Bijenkorf, V&D, Hema en Zara, maar er zijn ook heel veel unieke winkels. En dan dus echt HEEL VEEL. Na 2 dagen rondlopen hebben we nog niet eens alle winkels gezien, laat staan dat we binnen zijn geweest om te passen!

  1. Je hebt direct een vakantie gevoel

Het Limburgs dialect, de zachte uitspraak maar ook het buitenlandse aanbod (veel labels uit België) geven je het gevoel dat je niet in Nederland bent. Daar komt dan bij dat het in Limburg vaak een paar graadjes warmer is dan in de rest van Nederland, en dat maakt je vakantiegevoel compleet!

Ben je al overtuigd? Hier alvast 3 toffe winkels om te bezoeken, binnenkort volgen er meer!

 

Lena Berens atelier MaastrichtLena Berens

Het atelier van Lena Berens zit op het hoekje van de Maastrichter Heidenstraat en de Witmakersstraat, en laat meteen zien waar dit stukje Maastricht voor staat: het is hier hip and happening! Want waar zie je nou nog hoe kleding in elkaar wordt gezet en direct in de naastgelegen winkelruimte wordt verkocht? Lena maakt hele mooie en tijdloze kleding voor dames. En als je de prijzen ziet, dan weet je dat het zo dus ook kan: Geen massaproductie en slechte werkomstandigheden in een ver weg land, maar een unieke kledinglijn uit een knus atelier om de hoek! Klik hier voor meer info.

Noe schoenen en tassenNoë

Ken je dat, dat een winkel zo mooi is dat je de eerste minuten alleen maar met open mond om je heen staat te kijken? Noë verkoopt tassen en schoenen in 88 verschillende kleuren. Op zich al te gek natuurlijk, (waar vind je nou pumps in precies de goeie kleur lila of een limoenkleurig tasje?) maar bij Noë hebben ze alle tassen en schoenen op kleur geordend. En dat is zo mooi! En het wordt nog beter: de schoenen en tassen worden handgemaakt in Italië en zijn gezellig geprijsd! Klik hier voor meer info.

 

Winkel Festen MaastrichtFesten

Een bezoek aan Festen is een fe(e)st op zich! Als je denkt dat je ongeveer alles wel gezien hebt op het gebied van wonen en lifestyle, kom dan naar Festen. De eigenaren van Festen hebben echt een neus voor de allerleukste en aller-orgineelste spullen. Van mooie posters en kaarten tot beautyproducten, van kaarsen en lampen tot (kinder)kleding, echt alles is tof! Er zijn sinds kort 2 winkels tegenover elkaar die je echt beiden moet zien! Klik hier voor meer info.

Facebook