Een tijdlijn vol kadootjes

brede-afbeeldingAfgelopen vrijdagavond was ik bij de kleinkunstvoorstelling ‘Uit de Koolkast’ van Madelijne Kool. Hoe ik daar terecht ben gekomen is een ander verhaal, in ieder geval ik was er. Madelijne is wat ze zelf noemt ‘een zij-instromer’ in de wereld van kleinkunst. Na haar 40-ste heeft ze besloten te gaan doen wat ze het liefste doet: liedjes maken en daarmee de planken op. Haar liedjes en het verhaal er omheen komen rechtstreeks uit haar eigen leven. Een leven met het vullen van heel veel broodtrommels (ze heeft 4 dochters), veel langs het hockeyveld staan (ze woont in ’t Gooi) en veel wijntjes drinken (gewoon lekker!).

En wat is ze goed! Superleuke liedjes waar ik van begin tot eind geboeid naar luisterde en die ze met grappige stukjes en anekdotes aan elkaar verbindt. En dan wordt ze ook nog begeleid door een hele goeie pianist/accordeonist (Nicolaas Duin).

Tijdens de voorstelling kwam het ineens in me op: dit is alsof ik de tijdlijn van iemand bekijk, maar dan niet met snelle berichtjes en doorgeplaatste filmpjes, maar met kadootjes! En die mag ik uitpakken! In ieder kadootje zit een liedje over het leven. Ik werd iedere keer verrast en meegenomen in een andere emotie (verliefdheid, frustratie, vakantie, nostalgie). En wat is het allemaal herkenbaar! Over het lopen in de wolken als je verliefd bent (vlinders in mijn buik), het besef dat je moeder wordt (kippenvel) en de frustratie als je geen wifi hebt (tranen over mijn wangen van het lachen).

En weet je waar ik mezelf op betrapte? Ik dacht tijdens de voorstelling: dit is zo leuk, WAAR ZIT DE LIKE-KNOP?!

 

Facebook