Ben jij succesvol?

brede afbeeldingNa een dagje shoppen met een vriendin kwamen we opeens tot de vraag: wanneer noem je iemand succesvol? Het kwam zo: We hadden het over een leuke meneer uit het dorp en daar was opeens die zin: 'hij heeft een grote auto, volgens mij is ie wel succesvol!' Dat dus..

Hoe zit dat nou? Ben je goed in het managen van een maatschappelijke instelling, het maken van geweldige sieraden, het onderhouden van contacten, het vinden van gave tweedehands jassen, dan heet dat dus niet 'succesvol'.  Of, ja, je moeder vindt je succesvol, maar de maatschappij vindt dat je een leuke hobby hebt. En dat is stom! Succesvol zijn is niet hetzelfde als goed zijn in geld verdienen! Wij van Knijter zijn tegen! Niet dat wij geld verdienen niet belangrijk vinden, maar het hoeft niet perse het gene te zijn waar je goed in bent om succesvol genoemd te worden.

Kijk: Er zijn mensen op deze wereld, die hebben als hobby geld verdienen. Die vinden geld verdienen op zich interessant. Dus niet als bijeffect van iets doen dat je leuk vindt, naar gewoon omdat je het gaaf vindt om te kijken hoe je geld kan laten groeien. En daar kan je dus goed in zijn. Maar er zijn ook heel veel mensen die vinden dus iets anders leuk! (ik denk shoppen!). Bijvoorbeeld lesgeven (ik denk nog steeds shoppen) of tuinieren (o, wat denk ik opeens aan shoppen). En die kunnen daar dan ook heel goed in zijn! Maar worden die ooit succesvol genoemd? Wanneer ben je als juf of mees eigenlijk succesvol? Niet als je een grote auto hebt! Ha, nee dat zou gek zijn! Ooit wel eens gehoord van een succesvolle tuinman? Ik dacht het niet!

Gek toch eigenlijk? Wat is dit voor raar mechanisme en wat is het ook eigenlijk voor rare boodschap als we iedereen vertellen dat je moet doen wat bij je past, maar dat we alleen de mensen bij wie het past om veel geld te verdienen 'succesvol' noemen! Jaja, denk daar maar eens over na (na een dagje shoppen..)

En om nou meteen de daad bij het woord te voegen, hebben wij wat voorbeelden van succesvolle Knijters voor je op een rijtje gezet:

tresj-shopvensterAngelique van Tresj: Ze doet al een tijdje mee met Knijter en we zijn altijd weer blij als ze nieuwe sieraden bij ons online zet. Ze zijn tof, en wat zijn het er ook veel! Succesvol is in het maken van hele toffe sieraden, dat is wat ze is!

 

tuttinero-shopvensterAnnelies van Tuttinero: Een relatieve nieuwkomer bij Knijter, maar daarom niet minder succevol! Annelies is eigenlijk nog in opleiding tot tassenmaker, maar ze heeft al een mooie collectie tassen opgebouwd. En wat zo leuk is: iedere tas van Tuttinero is bijzonder en heeft iets ‘eigens’. Doe haar dat maar eens na!

 

Shopvenster Mo-CaCarla en Bert van More than Canvas: De canvas posters van More than Canvas worden gemaakt en op de markt gezet door een heel gezin! Vader, moeder en dochters leveren allemaal hun bijdrage, en dat gaat heel gesmeerd. Bert is het artistieke brein en Carla zorgt (vaak met behulp van haar dochters) voor alles er om heen. Werken aan en met je gezin, daar kan je dus ook succesvol in zijn!

 

Facebook