Knijter en het geheim van de betonnen lamp

brede-afbeelding

Betonnen wandlamp van KIKKE & HEBBE

Op een herfstige woensdagochtend gaan we op bezoek bij Paola van KIKKE & HEBBE. We zagen het meteen toen we haar atelier in het pittoreske (sorry, maar een beter woord is er niet) Haarzuilens binnenreden: dit is Knijterleuk!

In haar (eveneens pittoreske) tuinhuis maakt Paola betonnen lampen. We vonden ze al mooi op de foto, maar in het echt zijn ze nog mooier! Stoer maar toch verfijnd, grijs en toch vrolijk, je zou er een gedicht over kunnen maken! Verspreid in haar atelier staan de grijze betonnen lampen in verschillende stadia van gereedheid: In een hoek wacht een stel om bevrijd te worden uit de mal, een setje is klaar om de fitting er in te draaien, er staat een rijtje afgekeurde exemplaren in de vensterbank en tot slot liggen er wat lampen in wijnkisten te wachten op verzending. En daartussen staat Paola te stralen!

Paola begon haar carrière ooit als operatie assistente en heeft in deeltijd een opleiding Industrieel Product Ontwerp gevolgd. Een jaar geleden waagde ze de stap en is ze zich helemaal gaan richten op het ontwikkelen en op de markt zetten van haar eigen product. Na een zoektocht (wat voor product, wat voor materiaal, hoe ga je het maken) kwam ze tenslotte uit bij de betonnen lampen. De lampen hebben een spiegelglad oppervlak, je zou denken dat ze gelakt zijn, maar dat is dus niet zo. Paola heeft met vallen en opstaan het productieproces ontwikkeld om tot deze superstrakke en supergladde lampen te komen (en dàt is het geheim van de betonnen lamp)(gaan we dus niet verklappen).

collage KIKKE & HEBBE

Wat zo leuk is om te zien is dat het echt werkt: je hart volgen en er voor gaan! De lampen van Kikke & Hebbe zijn afgelopen jaar op de markt gekomen en ontzettend goed ontvangen. Paola ziet het wel zitten, ze kan en wil de productiecapaciteit van de lampen nog wat uitbreiden maar is ondertussen ook al weer druk aan het denken over haar volgende project. En oh, wat zijn we daar benieuwd naar!

Ben je ook zo enthousiast geworden over deze lampen? Wie weet hangt er binnenkort wel zo’n mooi exemplaar bij jou aan de muur want we mogen er eentje weggeven! Volg ons op instagram (@knijter) en/of like onze pagina op Facebook (hier), dan ben je de eerste die de winactie voorbij ziet komen!

We verkopen de betonnen lampen ook bij Knijter. Klik hier om ze allemaal te zien!

 

Facebook