Ooooh wat hemels!

Radijs ZutphenAls je de winkel van Radijs binnengaat krijg je een idee hoe Alice zich gevoeld moet hebben toen ze in Wonderland kwam. Je waant je echt in een andere wereld, in dit geval een wereld van mintgroen, parelmoer en vrolijke jurkjes. Van zachte vestjes en gekleurde leggings, gebloemde haarspelden en zachte leren tassen. En dan die vloer! (maar daarover later meer)

De winkel van Radijs is van Esther van Deijzen.  Ze verkoopt er Radijsjes (kleding) en ook andere fijne producten. Esther ìs Radijsje (ik moest er echt aan wennen haar Esther te noemen) en ze is het creatieve brein achter de kleding die ze zelf ontwerpt, maakt en verkoopt. Ze maakt jurkjes, tops en leggings van zachte jersey. Effen en met mooie printjes. De jurken zijn supervrouwelijk en roepen iets nostalgisch bij me op. Ik denk meteen aan picknicken tussen de bloesembomen of op vakantie gaan in een oude eend. In de wereld van Radijsje lijken internet en zoiets als een iPad heel ver weg.

Het is jaloersmakend knap hoe Esther zo goed haar eigen label heeft neergezet. Na de kunstacademie in Utrecht en een mode opleiding in Parijs, heeft ze voor een aantal modelabels gewerkt. Toen ze kinderen kreeg begon ze met het maken van kinderkleding, later maakte dat plaats voor jurken en tops voor dames. Ze gaat bij het bedenken van de kleding helemaal van zichzelf uit, ze maakt niks dat ze zelf niet aan zou doen. En dat zie je!

shopvenster-RadijsjeNu nog even over die vloer: Esther heeft hem (uiteraard) zelf geschilderd, met betonverf en vouwblaadjes. Eerst alles bruin geverfd, toen met vouwblaadjes een grid erover gelegd en daarna met de mintgroene betonverf er weer overheen. Vouwblaadjes er weer afhalen, et volia! Geniaal, toch?

Wil je meer van Radijsje zien? Klik dan hier!

Liever ‘live’ passen en proberen, bezoek dan de winkel: Radijs, Laarstraat 7 in Zutphen

 

 

Facebook