The Art of Shopping

afbeelding blog 1Als je me vraagt wat ik het liefste doe, dan is dat shoppen. Winkelen. Naar De Stad. Mag ook online, als ik maar kan kijken naar mooie spullen, leuke kleren, fijne spullen voor in huis, iets leuks voor de kinderen of voor in de keuken. Het is niet eens zozeer dat ik altijd heel veel wil kopen (mag wel), maar ik vind het gewoon fijn en inspirerend om winkel in, winkel uit, rond te kijken wat er te koop is.

Het voelt wel een beetje alsof ik uit de (kleding) kast kom, omdat ik denk dat ik meteen in het vakje leeghoofdjes terecht kom (denk Estelle en Paris, niet echt vrouwen die geroemd worden om hun intelligente kijk op het midden oosten conflict). Maar eigenlijk is dat dus heel gek. Waarom is het verantwoord om in een museum naar voorwerpen en schilderijen te kijken omdat je het mooi vindt, en waarom is het ‘so not done’ om dat bij kleding en schoenen te doen? Ik kan echt overvallen worden door eenzelfde emotie, of ik nu naar een schilderij van Rothko kijk of naar een paar Chie Mihara’s. Waarom is het zo dat als je van koken en lekker eten houdt, dat je dan meteen bij de culi’s hoort, en als je van shoppen houdt bij de domme blondjes? Terwijl je koken en lekker eten ook doet puur omdat je het leuk vindt! Waarom zeggen mensen als je fanatiek sport: wat knap, terwijl als je vreselijk veel shopt daar niemand je een complimentje over geeft? Terwijl sporten net zo verslavend kan zijn als shoppen.

Ik vind dat shoppen aan een herwaardering toe is. Ik wil laten zien dat shoppen, net als koken, sporten, muziek luisteren, het ook verdient om serieus genomen te worden. Dat er winkels zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken, dat er producten zijn die je graag koopt. Omdat het je raakt, omdat je er blij van wordt, omdat je het herkent. Net zoals met mooie muziek of een lekkere maaltijd of na een fanatieke training. Dat ga ik doen door erover te bloggen, en dat doe ik niet alleen! Samen met Paloma, Sanne en Roy gaan we inhoud geven aan The Art of Shopping. Lees ons blog!

Facebook